آئروگرافیت: سبکترین ماده نانوساختار
یکی از جدیدترین دستاوردهای محققان دانشگاه Kiel آلمان تولید سبکترین جامد مبتنی بر نانولولههای کربنی است.
آئروژل و میکروشبکههای فلزی نه فقط بهدلیل سبکی فوقالعاده، بلکه بهدلیل استحکام و نیرویی که در آن ابعاد دارند بسیار مورد توجه و تحسین قرار گرفتهاند. آئروگرافیت نیز هر دو ویژگی را دارد: نه تنها دانسیته کمتری دارد بلکه از استحکام بالاتری هم برخوردار است و میتواند وزن مادهای را که 40000 بار سنگینتر از خود است تحمل کند. همچنین از آنجایی که بخش اعظم (99/99%) آن را هوا تشکیل میدهد میتواند مچاله و جمع شده و دوباره به شکل اولیه خود بازگردد.
ماده جدید چهار بار سبکتر از مواد قبلی است، بههمین دلیل محققان بهدنبال پیدا کردن کاربردهایی برای آن هستند. آنها امیدوارند بهدلیل رسانایی الکتریکی خوب، بتوانند از آن بهعنوان الکترود در انواع جدید باتریها یا ابرخازنها استفاده کنند.
محققان این مواد جدید را به کمک نوع جدیدی از فرایند CVD مبتنی بر شبکههای قابل تنظیم با استفاده از قالبهای اکسید روی تولید کردند. در واقع آنها برای رشد گرافیت، نانولولههای کربنی نازک و توخالی را در کنار هم نگهداشته و بدین ترتیب ماده جدیدی را تشکیل دادند. اگر این مواد به اندازه کافی تولید شوند که با چشم غیرمسلح دیده شوند، بهصورت یک توده سیاه اسفنجی ظاهر می شوند. .مرجع :سایت انجمن سرامیک ایران